علائم و عوارض دیابت یکی از موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود. امروز به تجربیات بیماران دیابتی می پردازیم تا از این موضوع اطلاعات لازم را بدست بیاوریم.
پیشنهاد می کنیم از صفحه درمان زخم دیابت دیدن فرمایید
تجربه بیماردیابتی ۴۰ ساله
آقای ۴۰ ساله ای که با هموگلوبین A1c ۱۱ به کلینیک نیلسار مراجعه کرده بودند. ایشان درمان را پیگیری نکرده و در نتیجه دچار نوسانات زیادی در قند خون شدند . بیمار در حال حاضر ۴۲ ساله هستن و دچار عدم کارکرد کلیه شدن و هفته ای ۳ جلسه دیالیز می شوند.
تجربه بیمار دیابتی ۶۰ ساله
خانم ۶۰ ساله ای که قند خون خود را به صورت دوره ای چک نکرده و زمانی که قند خود را بررسی کردند ، دچار گرفتگی شدید عروق پا شده بودند و کلیه دچار دفع پروتئین و در نهایت منجر به از بین رفتن دید چشم شدند.
تجربه بیمار دیابتی ۳۶ ساله
خانم ۳۶ ساله ای که به خاطر مصرف همزمان سیگار و داشتن بیماری دیابت دچار گرفتگی شدید عروق شده بودند و به دنبال آن حس پاها کامل از بین رفته بود و در نتیجه منجر زخم در پا و قطع انگشتان پا شد.
انواع دیابت
دیابت یک بیماری مزمن است که تأثیر مستقیم بر سطح قند خون دارد و به علت ناتوانی بدن در تولید یا استفاده از انسولین، هورمون مسئول کنترل قند خون، ایجاد میشود. دیابت به دو نوع اصلی تقسیم میشود: دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ و بارداری .
۳ تفاوت مهم علائم دیابت در زنان و مردان
دیابت یک بیماری مزمن است که میتواند در زنان و مردان به طرق مختلفی ظاهر شود. با این حال، تفاوتهایی در علائم و عوامل مؤثر میان زنان و مردان وجود دارد. در زیر پنج تفاوت مهم بین علائم دیابت در زنان و مردان ذکر شده است:
- اختلال در دورههای قاعدگی: زنان با دیابت ممکن است اختلالات در دورههای قاعدگی (پریود) داشته باشند. این اختلالات میتوانند باعث تغییرات در زمان و میزان پریود، نفاس و علائم قاعدگی شوند. در مقابل، در مردان این تغییرات وجود ندارد.
- اختلالات شبکه عصبی: زنان با دیابت معمولاً حساسیت بیشتری به عوامل ایجادکننده آسیب به عصبهای انتهایی بدن دارند. این ممکن است منجر به علائمی مانند سوزش، درد، و خنکی در دستها و پاها شود.
- مشکلات کارآیی وزن: دیابت میتواند در زنان به عوارض اضافی ارتباطی بر وزن منجر شود،که در مردان کمتر اتفاق می افتد . بسیاری از زنان با دیابت دارای مشکلات در کنترل وزن هستند و ممکن است افزایش وزن آنها را تشدید کند.
عوارض دیابت
- عوارض بلند مدت
- عوارض کوتاه مدت