گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی

گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی چگونه انجام می شود؟

گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی بسیار با اهمیت است در این مقاله به بررسی نکاتی در مورد نحویه گچ گیری و نگه داری از آن می پردازیم.

پیشنهاد می کنیم از صفحه ی درمان زخم دیابتی دیدن فرمایید.

گچ‌گیری با تماس کامل (Total Contact Cast) چیست؟

روش قالب گیری یا گچ‌گیری با تماس کامل (Total Contact Cast – TCC) روشی است که برای درمان زخم‌ها (زخم‌ مزمن و عمیق) در پای بیمار مورد استفاده قرار می‌گیرد. tcc یکی از تجهیزات کاهش فشار جهت آفلودینگ زخم است. این وسیله دارای فایبرگلاس یا محافظ گچی است و زیر آن یک میله قرار دارد. این محافظ گچی، اطراف ساق پا محکم می‌شود. قالب آن براساس فرم پا طراحی شده است. به همین دلیل به آن گچ‌گیری با تماس کامل گفته می‌شود. این وسیله برای تقسیم وزن در کف پا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی بسیار جدی بگیرید زیرا در درمان بیمار شما نقش زیادی دارد.

این قالب گچی از پوست پا محافظت می‌کند. در محل زخم، لایه‌ای نرم از جنس فوم قرار دارد. این باعث می‌شود روی زخم فشار وارد نشود و سریع‌تر بهبود پیدا کند. لایه‌های این گچ در قسمت‌های دیگر پا بسیار کم هستند. میله‌ای که در کف آن قرار گرفته، باعث می‌شود هنگام راه رفتن یا ایستادن فشار از روی زخم برداشته شود.

چه کسانی به گچ‌گیری با تماس کامل نیاز دارند؟

این روش درمانی برای افراد دیابتی که به زخم پای دیابتی مبتلا هستند و ترمیم این زخم به خوبی صورت نمی‌گیرد قابل استفاده است. ممکن است دیابت باعث بروز عارضه‌هایی در پا شود. یکی از آن‌ها نوروپاتی است؛ عارضه‌ای که باعث بی‌حسی پاهای بیمار می‌شود. این مسئله باعث می‌شود در صورت بروز زخم یا تاول در پاها، بیمار متوجه آن نشود. ممکن است زخم‌های کوچک به سرعت به زخم‌های بزرگ تبدیل شوند. اگر از این زخم‌های کوچک مراقبت نشود، وضعیت آن‌ها بدتر شده و به جراحاتی وخیم‌تر تبدیل خواهند شد.

جهت مشاوره و شروع مراحل درمان همین الان تماس بگیرید

مشاوره تخصصی با کارشناس درمانگر

گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی راهی برای ارتقای سلامت

گچ‌گیری با تماس کامل فشار را از روی زخم برمی‌دارد. این کار به ترمیم زخم کمک می‌کند. اگر بدون این وسیله راه بروید، زخم بهبود پیدا نمی‌کند.
استفاده از این روش کمک می‌کند تا زخم‌ها در عرض ٦ تا ٨ هفته بهبود پیدا کنند. پزشک شما احتمالاً پس از ١ یا ٢ روز آن را تعویض می‌کند. پس از آن، احتمالاً لازم است هر هفته از یک قالب گچی جدید استفاده کنید تا زمانی که قادر باشید کفش بپوشید.

چیزهایی که لازم است درمورد این گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی بدانید

در گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی بسته به نوع گچ، خشک شدن آن بین ٣٠ دقیقه تا ٢٤ ساعت زمان می‌برد. پزشک درمورد نوع گچ با شما صحبت می‌کند. لازم است تا هنگام خشک شدن گچ روی آن فشار وارد نکنید.

به دلایلی که در ادامه آورده شده، برای درمان سریع زخم های دیابتی ، پس از خشک شدن قالب گچی نباید زیاد راه بروید:

اگر فشار زیادی روی پا وارد نکنید، زخم سریع‌تر بهبود پیدا می‌کند.

پایی که قالب گچی روی آن قرار گرفته نسبت به پای دیگر بلندتر است. راه رفتن‌ طولانی با این قالب گچی باعث کمردرد می‌شود.

استفاده از این قالب‌های گچی باعث می‌شود حفظ تعادل بدن سخت‌تر شود. به همین دلیل احتمال زمین خوردن و آسیب‌دیدگی افزایش پیدا می‌کند. مراقب سر خوردن یا زمین‌های ناهموار باشید. برای حفظ تعادل از یک عصا استفاده کنید، حتی اگر معمولاً نیازی به عصا ندارید. اگر پیش از استفاده از قالب گچی نیز حفظ تعادل برایتان مشکل بوده، بهتر است از یک واکر استفاده کنید.

آیا امکان مرطوب کردن قالب گچی وجود دارد؟

خیر؛ این قالب‌های گچی باید خشک نگه داشته شوند. نمی‌توانید به طور مرتب حمام کنید. به جای استحمام برای شستشوی بدن از اسفنج استفاده کنید.

سعی کنید در هوای بارانی از منزل بیرون نروید. درصورتی ناچار به این کار بودید، دور آن را با یک کیسه‌ی پلاستیکی بپوشانید.

اطلاعات دیگری که لازم است در این زمینه داشته باشید

ممکن است این توصیه‌ها در گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی به شما کمک کنند:

ممکن است پوست شما احساس خارش داشته باشد. برای این کار چیزی را وارد قالب گچی نکنید. این کار به پوست شما آسیب می‌زند.

هنگام نشستن، تا حد امکان پا را روی یک صندلی یا بالشت بگذارید.

هنگام خوابیدن ممکن است با قالب گچی به پای دیگر آسیب بزنید. بهترین کار این است که پیش از خواب از یک جوراب ضخیم و بلند استفاده کنید یا یک بالشت را بین پاهایتان قرار دهید.

اگر می‌خواهید درمورد نحوه‌ی تأثیر دیابت بر پاها بیشتر بدانید، با پزشک مشورت کنید.

مسائلی که باید در درمان سریع زخم های دیابتی در نظر داشته باشید

فراموش نکنید که ابتلا به نوروپاتی دیابتی باعث می‌شود در پاها احساس درد نداشته باشید. بنابراین ممکن است متوجه بروز مشکل نشوید. باید هر روز این قالب گچی توسط خودتان یا دیگری بررسی شود.

در گچ گیری در افراد دارای زخم دیابتی در صورت بروز علائم زیر به پزشک اطلاع دهید:

اگر گچ شل شده: قالب گچی باید کاملاً اندازه‌ی پا باشد. شل شدن آن باعث ساییدگی پوست پا و بروز یک زخم دیگر می‌شود. فاصله‌ی بیشتر ۱.۴ اینچ بین گچ و پا، یعنی این قالب نیاز به تعویض دارد.

فرورفتگی، ترک خوردگی یا هر آسیب دیگری به گچ: آسیب‌دیدگی قالب گچی فشار زیادی به پای شما وارد می‌کند که شاید شما آن را احساس نکنید.

اشتراک گذاری

واتس آپ
تلگرام
ایمیل
چاپ
فیسبوک
Pinterest

لینک کوتاه

https://nilsar.com/?p=7046

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مشاوره آنلاین و حضوری