مراقبت های بعد از قطع پا در خانه

بعد از قطع پا به کجا مراجعه کنیم ؟

قطع پا، یک جراحی برای برای برداشتن یک بخش یا کل پای شماست. پزشک شما تا آنجا که ممکن است استخوان، پوست، رگ خونی و بافت عصبی سالم را باقی می گذارد.
بعد از قطع پا، شما احتمالاً بانداژ، پانسمان سفت و سخت یا گچ بر روی قسمت باقیمانده پای خود خواهید داشت. بعد از جراحی ممکن است ساق پا به مدت 4 هفته یا بیشتر متورم باشد. اگر یک پانسمان یا گچ سفت و سخت دارید پزشک، ویزیت های منظمی را برای تغییر پانسمان یا گچ و بهبود انجام می دهد. اگر باند الاستیک و کشسان دارید،  کلینیک درمان زخم نیلسار به شما می گوید که چگونه آنها را تعویض کنید.
بیشتر بخوانید : درمان زخم پای دیابتی
ممکن است در قسمت باقیمانده از پای خود درد داشته باشید. همچنین ممکن است فکر کنید در جایی که پای شما قبلا قرار داشت احساس یا درد دارید. به این درد، درد فانتوم گفته می شود. درد فانتوم شایع است و ممکن است تا یک سال یا بیشتر این درد بیاید و برود. پزشک می تواند برای هر دو نوع درد به شما دارو بدهد.
ممکن است در حالی که هنوز در بیمارستان هستید، یک پای مصنوعی موقتی برای شما نصب شود. در این صورت، پزشک نحوه مراقبت و نگهداری از آن را به شما آموزش می دهد. اگر هنوز پای مصنوعی یا پروتز مصنوعی نگرفته اید، بدانید که ممکن است لازم باشد قبل از بازگشت به کار و یا بازگشت به سایر فعالیت های عادی خود به آن عادت کنید. احتمالاً آن را به صورت مداوم نمی پوشید، بنابراین شاید لازم باشد نحوه استفاده از ویلچر، عصا یا وسایل دیگر را بیاموزید. ممکن است مجبور شوید در خانه خود یا محل کار خود تغییراتی ایجاد کنید. محل کار شما ممکن است بتواند کمک هزینه های شما را پرداخت کند.
برداشتن بخشی از  پا یا تمام آن، از نظر روانی آسیب زا است. یادگیری زندگی با محدودیت های جدید می تواند سخت و ناامید کننده باشد. شما ممکن است احساس افسردگی کنید یا از سبک زندگی جدید خود غمگین شوید. درک این احساسات مهم است. صحبت با خانواده، دوستان و متخصصان بهداشت در مورد سرخوردگی ها و دغدغه های شما قسمت مهمی از بهبود شماست. همچنین ممکن است دریابید که این کار به مکالمه با شخصی که قطع شده کمک می کند.

به یاد داشته باشید که اگرچه از دست دادن پا دشوار است، اما تغییری در شخص شما ایجاد نمی کند یا مانع لذت بردن از زندگی نمی شود. شما باید با آن سازگار شوید و روش های جدیدی برای انجام کارها بیاموزید، اما می توانید کار کنید و در ورزشها و فعالیتها شرکت کنید. و شما هنوز هم می توانید زندگی را به طور کامل یاد بگیرید، عشق بورزید و زندگی کنید.

 

چگونه در منزل از خودمان مراقبت کنیم ؟

  • فعالیت داشته باشید. با پزشک خود در مورد آنچه می توانید انجام دهید صحبت کنید. اگر فعال باشید و از اندام یا پای باقیمانده خود استفاده کنید، سریعتر بهبود می یابد.
  • در صورت تأیید پزشک دوش بگیرید. اندام یا پای باقیمانده را با آب و صابون ملایم بشویید و خشک کنید. در ابتدا ممکن است برای انجام این کار به کمک نیاز داشته باشید.
  • ممکن است بتوانید پس از اتمام دوره توانبخشی و داشتن پا مصنوعی یا پروتز رانندگی کنید و یا شاید لازم باشد اتومبیل خود را با شرایط خود تطبیق دهید.
  • هنگام بهبود اندام یا پای خود، احتمالاً می توانید به کار و روال معمول خود برگردید. این زمان است بین 4 تا 8 هفته پس از جراحی باشد.
 

رژیم غذایی

 
  • می توانید رژیم طبیعی و عادی خود راادامه دهید. اگر معده شما ناراحت است، غذاهای نرم و کم چرب مانند برنج ساده، مرغ سوخاری، نان تست و ماست را امتحان کنید.
  • ممکن است بلافاصله بعد از جراحی، متوجه شوید که اجابت مزاج شما منظم نیست. این یک اتفاق شایع است. سعی کنید با حرکات روده ای از یبوست و زور زدن جلوگیری کنید. هر روز از یک مکمل فیبر استفاده کنید. اگر بعد از دو روز دفع مدفوع نداشته اید، در مورد مصرف ملین از پزشک خود سوال کنید.

داروها

  • پزشک به شما خواهد گفت که چه زمانی می توانید داروهای خود را مجدداً شروع کنید. او همچنین در مورد مصرف داروهای جدید به شما دستورالعمل هایی  می دهد.
  • اگر آسپرین یا برخی دیگر از داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، از پزشک خود بپرسید که  چه موقع مصرف آن را قطع کنید یا دوباره شروع کنید. اطمینان حاصل کنید که دکتر شما دقیقاً می فهمد چه کاری می خواهد انجام دهید.
  • داروهای ضد درد را دقیقاً طبق دستور نسخه مصرف کنید.
  • اگر پزشک دارویی را برای درد به شما تجویز کرده است، آن را طبق دستور مصرف کنید.
  • اگر داروی ضد درد مصرف نمی کنید، از پزشک خود بپرسید که آیا می توانید داروی بدون نسخه مصرف کنید  یا نه.

اگر فکر می کنید داروی ضددرد شما را به معده مبتلا می کند:

  1. داروهای خود را بعد از غذا میل کنید (مگر اینکه پزشک به شما گفته باشد این کار را نکنید).
  2. از پزشک خود بخواهید که دارویتان را عوض کند.
  3. اگر پزشک آنتی بیوتیک تجویز کرده است، آن را طبق دستور مصرف کنید. مصرف آنها را فقط به این دلیل که احساس بهتری دارید، متوقف نکنید. شما باید دوره کامل آنتی بیوتیک ها را مصرف کنید.
ممکن است روی اندام یا جای زخم پای خود بانداژ ، پانسمان یا گچ داشته باشید. پزشک به شما می گوید که چگونه از آن مراقبت کنید. بسته به پانسمان و دستورالعمل های پزشک:
اندام یا پای باقیمانده خود را روزانه از نظر تورم، ترک خوردگی پوست و قرمزی بررسی کنید. هر مشکلی را مشاهده می کنید به پزشک خود بگویید.
اندام یا پای باقی مانده خود را هر شب با صابون ملایم و آب گرم بشویید و آن را خشک کنید.
اگر پای مصنوعی موقت دارید، آن را قبل از خواب بردارید.
مراقبت های بعدی بخشی کلیدی در درمان و ایمنی شما است. حتماً تاریخ همه ی قرار های مراجعه به پزشک را تعیین کرده و به آن قرار ها بروید. در صورت بروز مشکل با پزشک یا پرستار تماس بگیرید. همچنین بهتر است از نتایج آزمایش خود مطلع شوید و لیستی از داروهای مصرفی خود را نگه دارید.

چه زمانی فورا باید به پزشک یا کلینیک زخم مراجعه کنید ؟

  • درد ناگهانی قفسه سینه، تنگی نفس دارید، یا سرفه ی خونی می کنید.
  • اگر دردی دارید که بعد از مصرف داروی مسکن بهتر نمی شود.
  • اگر از معده تان مشکل دارد و یا نمی توانید مایعات بنوشید.
  • اگر بخیه های شل دارید، یا زخم جراحی باز می شود.
  • اگر نشانه هایی از لخته شدن خون، در پای خود دارید (به نام ترومبوز ورید عمقی) ، مانند:
  • درد در ساق پا، پشت زانو، ران یا کشاله ران.
  • قرمزی یا تورم در پا.
  • شما علائمی از عفونت دارید ، مانند:
  • افزایش درد ، تورم ، گرما یا قرمزی.
  • اگر رگه های قرمزی منتهی به برش روی پا مشاهده می کنید.
  • اگر برش پای شما عفونت کرده
  • در صورتی که تب
  • اگر از زیر بانداژ خونریزی می کنید.

 

اشتراک گذاری

واتس آپ
تلگرام
ایمیل
چاپ
فیسبوک
Pinterest

لینک کوتاه

https://nilsar.com/?p=5459

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مشاوره آنلاین و حضوری