زخم تروما چیست؟

تروما به زخم گفته می‌شود که بر اثر ضربه کبودی یا شکستگی روی پوست ایجاد شود. نتیجه آن ضربات و جراحات، می‌تواند پارگی و سوراخ شدن بافت پوست باشد. زخم های تروما در بیمارستان ها بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از زخم را دارند این زخم ها بر اثر برخورد وسایل نقلیه، زمین خوردن یا آسیب در هنگام ورزش، ایجاد می‌شود مراقبت از این زخم ها بسیار مهم است زیرا ممکن است عفونت کنند.
پیشنهاد می کنیم از صفحه درمان زخم تروما نیز دیدن فرمایید.
    زخم تروما چیست؟
افرادی که قوانین راهنمایی رانندگی را اجرا نمی‌کنند و در معرض تصادف قرار دارند بسیار مستعد قرار گرفتن در معرض زخم های تروما هستند. علاوه بر این افراد، کسانی که در هنگام کار با دستگاه های صنعتی، موارد ایمنی را رعایت نمی کنند نیز می توانند در معرض زخم های تروماا قرار گیرند. سقوط، تصادف و جراحات از اصلی ترین عوامل مرگ و میر در دنیا هستند.
زخم های تروما به دلایل مختلفی ایجاد می شوند و در نتیجه می توانند به دسته های مختلفی تقسیم می شوند.

انواع زخم های تروما

انواع زخم های تروما عبارتند از :
  • زخم های نفوذ ناشی از اجسام تیز (Puncture)
  • پاره شدن پوست (avulsion )
  • خراش (Abrasion)
  • له شدگی (laceration  )

زخم های ترومای نفوذ چیست ؟

زخم نفوذ به معنی زخم ناشی از فرو رفتن جسم خارجی به بدن مانند چاقو یا خرده شیشه می باشد.عمق زخم های نفوذ می‌تواند متفاوت باشد. عمق این زخم ها از لایه‌های زیرین پوست تا ارگان های داخلی بدن می‌تواند ایجاد شود. میزان فشار و سرعت وارد شدن جسم خارجی به داخل بدن میتواند متفاوت باشد و در شکل و نوع زخم نیز می‌تواند تفاوت ایجاد کند. فشار در ورود جسم خارجی می تواند در پارگی میزان نفوذ و شدت زخم تاثیر بگذارد.

زخم ترومای ناشی از پاره شدن پوست چیست ؟

زخم هایی که در اثر پاره شدن پوست ایجاد می شوند می تواند انواع مختلفی داشته باشند. لبه ی آن ها می تواند منظم یا نا منظم باشند. زخم های ناشی از پاره شدن پوست توسط استخوان از داخل بدن نیز، جزو همین نوع زخم تروما حساب میشوند. در صورت ابتلا به ترومای ناشی از پاره شدن پوست، این زخم می‌تواند توسط باکتری ها آلوده شود و عفونت کند.

زخم ترومای خراش چیست ؟

زخم های ترومای خراش زخم هایی هستند که ناشی از سایش به وجود می آیند. درنتیجه به زخمی که از سایش پوست یا خراش با چیزی وقت شود نوعی زخم ترومای خراش می باشد.
زخم تروما چیست؟

زخم ترومای له شدگی چیست ؟

زخم های ناشی از قرار گرفتن قسمتی از بدن زیر فشار در این دسته از زخم ها قرار می گیرند. این فشار می تواند از گیر کردن دست یا انگشت لای در به صورت لحظه‌ای ایجاد شود، یا قسمتی از بدن به مدت زمان طولانی زیر فشار شدید قرار گیرد.

زخم ترومای ناشی از اجسام تیز چیست ؟

گازگرفتگی حیوانات، وارد شدن میخ به پا، فرو رفتن جسم تیز داخل بدن، همه و همه جزو ترومای زخمهای ایجاد شده توسط اجسام تیز هستند. تروما های ناشی از سلاح های سرد مثل چاقو و سلاح گرم مانند اسلحه در دعوا و جنگ و نزاع ها بسیار رخ می دهد.میزان آلودگی اجسام خارجی مانند دندان حیوانات یا سوزن‌ها می‌تواند بالا باشد و به همین دلیل این زخم ها قابلیت عفونت شدید را دارند و حتی با اینکه این نوع زخم ها می توانند خود به خود خوب شوند و خونریزی نداشته باشند، باز هم در معرض عفونت هستند و باید در شرایط مناسب تحت درمان قرار گیرند.

علائم زخم تروما

زخم تروما چیست؟

زخم تروما ممکن است علائمی شبیه زخم های معمولی داشته باشد. این اندازه می توانند خفیف یا شدید باشند. تغییر رنگ زخم از دیگر علائمی است که باید حتما به آن توجه کنیم. در صورت دیدن هر یک از علائم زیر حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • تنگی نفس
  • خونریزی شدید
  • از دست دادن سطح هوشیاری
  • نبض ضعیف

راه های درمان زخم تروما

پروسه درمان زخم تروما، می‌تواند شامل یکی از موارد زیر باشد:

  • جلوگیری از خونریزی
  • تمیز کردن مدیریت زخم
  • پانسمان زخم
  • جلوگیری از عفونت

پیشگیری از ایجاد زخم های تروما

زخم تروما چیست؟

زخمهای معمولی تروما، شامل پوست پاره شده یا نفوذ چیزی به بافت زیر پوست می باشد. اما زخم های شدید تروما زخم هایی هستند که شما می توانید اجسام خارجی مانند ماسه،شن، شیشه و … را داخل زخم ببینید.
زخم های ناشی از ضربه در سقوط از ارتفاع نیز باشد. در هنگام سقوط می تواند زخم های مختلفی در بدن ایجاد شود که درمان هر کدام از آن‌ها، بسته به شدت آسیب و نوع آن، طول مدت درمان و شیوه یهای درمان مختلفی نیاز دارد. از شکستگی مچ پا التهابات زانو ناشی از ضربه آسیب های داخلی و غیره می‌باشد. می‌توان گفت اصلی‌ترین راه جلوگیری از تروما رعایت قوانینی و حفظ ایمنی هنگام کار است.

آسیب های ترومای ناشی از تصادف

در آسیب های ناشی از تصادف اصلی ترین موارد پیشگیری از زخم تروما، رعایت کردن قوانین راهنمایی رانندگی برای جلوگیری از تصادفات و اجرای موارد ایمنی برای کار با اشیا و ماشین آلات صنعتی در هنگام کار با دستگاه می باشد. مراقبت از خود و محافظت کردن با تجهیزات ایمنی، در هنگام بازی و فعالیت های ورزشی می‌تواند از زخمهای تروما جلوگیری کند.

تصادف وسایل نقلیه شامل ضربه از روبرو، ضربه از عقب، صربه از پهلو یا کنار، ضربه چرخشی و واژگونی وسیله ی نقلیه هستند.
آگاهی از انواع تصادف ها از این جهت اهمیت دارد که هر کدام، منجر به انواع مختلفی از زخم های، آسیب ها و تروماها می‌شود، که برای درمان آن‌ها شیوه‌های متفاوتی پیش گرفته می شود.

تصادف با خودرو با ضربه از روبرو، به این صورت است که وسیله نقلیه به یک مانع برخورد می کند و سرنشینان خودرو به دلیل شاخ به شاخ شدن ماشین ها با هم، آسیب می بینند.
زخم تروما ناشی از شاخ به شاخ شدن خودروها با هم از روبرو، بسیار زیاد است.

زخم تروما چیست؟

از برخورد سر به شیشه چارچوب و شیشه ی ماشین گرفته تاضربات وارده به ستون فقرات، علی الخصوص گردن، که یکی از آسیب پذیرترین و بی حفاظ ترین نقاط کل ستون فقرات محسوب می شود.
علاوه بر این برخورد قفسه سینه به میله فرمان باعث شکستکی دنده از درون بدن و بیرون زدگی استخوان می شود. ترومای پاره شدن پوست توسط استخوان از داخل، می‌تواند کمترین آسیب پس از این حادثه باشد چرا که شکستگی دنده ها، آسیب های قلبی و ریه ای به همراه دارد.
علاوه بر این با برخورد میله فرمان به شکم امکان دارد و ارگان های داخلی بدن از جمله کلیه ها پانکراس دچار صدمه شوند.
استخوانهای لگن، در برخورد به صندلی ماشین و فشار ناگهانی ناشی از برخورد از جای خود می آیند.دررفتگی مفصل زانو پاره شدن تاندون ها و آسیب دیدن شریانهای زانو نیز می‌تواند
زمانی که کیسه هوایی ماشین در هنگام تصادف باز میشود می تواند باعث آسیب های کوچکی مانند وجود کیسه ی هوا در خودرو باعث کم شدن آسیب های ناشی از تصادف می شود.خراشیدگی ناحیه بازو و قفسه سینه و صورت از جمله آسیب هایی که می‌تواند به صورت وارد شود.
خطرناک ترین حالت برای مصدومان این است که کیسه های هوایی باز نشوند. در این صورت در هنگام امدادرسانی، امدادرسان باید حتماً کیسه‌های هوا را خنثی کنند زیرا در صورتی که در هنگام امدادرسانی باز شود باعث اختلال در امداد رسانی می‌شود و ترکیدن مواد منفنجره ی کیسه هوا، باعث آسیب بیشتر به مصدومین می شود.
بستن کمربند به شیوه صحیح می تواند فشار ناشی از ضربه به استخوان ولگن و قفسه سینه کم شود یا به صورت کامل باعث جلوگیری از آسیب رسیدن به این مناطق از بدن می‌کند.
بستن کمربند از دیگر راه‌های پیشگیری از صدمات ناشی از تصادفات خودرویی است. با اینحال، بستن کمربند به صورت ناصحیح علاوه بر اینکه از آسیبهای جدی جلوگیری نمی کند بلکه باعث آسیب های جدی به بدن نیز می شود
اگر پایین کمربند ایمنی در پایین شکم قرار گیرد باعث آسیب رسیدن به اندام های داخلی شکم، پارگی دیافراگم، پارگی فتق و شکستگی های ستون فقرات خواهد شد.

اشتراک گذاری

واتس آپ
تلگرام
ایمیل
چاپ
فیسبوک
Pinterest

لینک کوتاه

https://nilsar.com/?p=5480

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

مشاوره آنلاین و حضوری