بهترین روش های درمان و طول دوره درمان زخم پای دیابتی

وکیوم تراپی زخم پای دیابتی

وکیوم تراپی یکی از روش های مدرن درمان زخم های دیابتی می باشد . در این روش دستگاه وکیوم، عفونت زخم را با فشار هوایی که منفی است به صورت مکنده از زخم خارج می کند و زخم را تمیز می کند. وکیوم باعث می شود از عفونت مجدد زخم جلوگیری می کند.
مشاهده ی فیلم  وکیوم تراپی شکم 

طول مدت درمان وکیوم تراپی

نمی توان مدت زمان معینی را برای درمان زخم دیابتی معین نمود زیرا طول دوره درمان بستگی به نظر پزشک متخصص و شرایط بیمار دارد. البته سابقه بیمار، اندازه زخم ، و محل زخم بیمار در طول درمان تاثیرگذار است.
تعویض پانسمان زخم دیابتی در این روش 2 یا 3 بار در هفته می باشد که توسط متخصص انجام می پذیرد.
بیشتر بخوانید : درمان زخم پای دیابتی

اوزون تراپی زخم پای دیابتی

یکی از بهترین روش های درمان زخم پای دیابتی اوزون تراپی می باشد. در این روش با به کارگیری گاز اوزون که موجب افزایش جذب قند از خون به بافت های سلولی و رساندن اکسیژن بیشتر به بافت های سلولی موجب بهبود سریع زخم دیابتی می گردد.

 

طول مدت درمان اوزون تراپی

برای بیشتر بیماران دیابتی دوره درمان طی 3 تا 6 جلسه صورت می گیرد ، در گاهی اوقات ممکن جلسات بیشتری نیاز باشد که با نظر متخصص می باشد . مدت زمان جلسه بین 30 دقیقه تا 4 ساعت بستگی به اندازه زخم و محل آن ممکن است ، طول بکشد.
هزینه درمان این روش با توجه به نوع زخم و شدت زخم متفاوت می باشد. که البته تخصص پزشک در کاهش جلسات درمانی بسیار موثر است . در کلینیک نیلسار با به روزترین دستگاه ها و متخصصان زبده این کار انجام می گردد.

امواج اولتراسوند زخم پای دیابتی

در این روش با به کارگیری امواج صوت و متمرکز نمودن این امواج روی زخم دیابتی بدون آسیب رساندن به بافت های پوست بدن باعث بهبود زخم می شود. در این روش دستگاه با بدن برخوردی ندارد و با فاصله روی محل زخم قرار می گیرد.

 

طول مدت درمان با امواج اولتراسوند

معمولا این روش درمان را باید حداقل 2 بار در هفته انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید. مدت درمان مشخصی نمی توان گفت زیرا با توجه به عمق زخم مدت روند درمان متفاوت می باشد .
در استفاده از این روش با احتیاط کرد زیرا اگر تحت نظر متخصص کاربلد انجام نگیرد ممکن است با زیاد نگه داشتن سر اپلیکاتور ( قسمتی که امواجی صوتی از آنجا به محل زخم برخورد می کنند) روی زخم باعث سوختن پوست شود و درد و احساس ناراحتی شدیدی ایجاد کند.

کربوکسی تراپی زخم پای دیابتی

دراین روش ابتدا محل زخم ضدعفونی می شود و سپس توسط سوزن دستگاه گاز دی اکسید کربن به زخم تزریق می شود. در حین تزریق سوزن ممکن است درد خفیفی را حس کرد . ممکن است در محل تزریق کمی تورم ایجاد شود که زیاد طول نمی کشد. بعد از کربوکسی تراپی تا 24 ساعت نباید اجازه دهید آب به محل زخم برخورد نماید.

 

طول مدت درمان با کربوکسی تراپی

معمولا جلسات درمان بستگی به نوع زخم دارد .اگر زخم عمیقی باشد بین 6 تا 12 جلسه و برای زخمی که زیاد عمیق نباشد بین 2 تا 4 جلسه کافی می باشد که البته باز هم بستگی به نظر پزشک و روند بهبودی زخم می تواند جلسات بیشتر یا کمتری داشته باشید .
می توان گفت کربوکسی تراپی عوارض جانبی ندارد و بیمار می تواند بعد از انجام کربوکسی تراپی به فعالیت روزمره خود ادامه دهد.

فتوتراپی زخم پای دیابتی

این روش جز روش های نوین درمان زخم دیابت می باشد . در این روش زخم با قرار گرفتن در برابر نور ماورابنفش بهبود می یابد. تکنولوژی فتوتراپی باعث بهبودی مویرگ ها می شود که در نتیجه سبب بهبودی سریع زخم می گردد . این روش التهابات زخم را کم می کند و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد .

 

طول مدت درمان با فتوتراپی

مدت زمان بهبود زخم دیابتی با این روش معمولا بین 2 تا 20 هفته طول می کشد ، که با توجه به عمق زخم و شرایط بیمار این مدت کم یا زیاد می شود.
در کل فتوتراپی با بازیابی سلول های پوستی بدن بیمار در سریعترین زمان ممکن یک روش درمانی مورد اعتماد برای بیماران می باشد .

لیزر کم توان برای زخم پای دیابتی

لیزر کم توان یکی از روش های درمانی موثر برای بهبود زخم دیابتی می باشد . لیزر کم توان با تحریک کردن بافت سلولی سبب ترمیم زخم می گردد. در این روش منبع نور در برابر زخم قرار می گیرد و فوتون ها به پوست نفوذ پیدا می کنند و سبب بهبود زخم می شود.

 

طول مدت درمان با لیزر کم توان

طول مدت درمان این روش برای زخم های کم عمق و سطحی 3 تا 4 جلسه و در زخم های عمیق 10 تا 12 جلسه به طول می انجامد. گاها در بعضی اوقات طول درمان تا 60 جلسه طول می کشد که نیاز به صبوری و مراقبت فرد بیمارواطرافیان دارد .
اگر بیمار تا قبل از سیاه شدن عضوآسیب دیده مراجعه نماید با روش لیزر کم توان ،می توان عضو آسیب دیده را نجات داد.

پلاسمای سرد زخم پای دیابتی

درمان زخم پای دیابتی با استفاده از پلاسمای سرد (Cold Plasma) یک روش نوآورانه است که می‌تواند به بهبود زخم‌ها و تسریع درمان آنها کمک کند. پلاسمای سرد، یک گاز یونی است که به وسیله اعمال جریان الکتریکی به گازهای معمولی تبدیل می‌شود و ویژگی‌های ضد عفونی کننده دارد. درمان با پلاسمای سرد عمدتاً برای بهبود جراحی‌ها و ترمیم بافت‌های پوستی استفاده می‌شود.

درمان زخم پای دیابتی با استفاده از پلاسمای سرد به عنوان یک تکنیک تکمیلی و به عنوان بخشی از مراقبت‌های معمولاً مورد نیاز است. این فرآیند تحت نظر یک تیم درمانی انجام می‌شود که شامل پزشک، پرستار و دیگر متخصصان بهداشتی می‌شود.

مشاهده ی فیلم درمان زخم پای دیابتی با روش پلاسمای سرد 

طول مدت درمان با پلاسمای سرد 

معمولاً درمان زخم پای دیابتی با پلاسمای سرد به صورت جلسات متعدد در طول مدت زمان صورت می‌گیرد. این جلسات ممکن است هر چند روز یا هفته یکبار تکرار شوند. برای برخی افراد، بهبود زخم ممکن است نسبتاً سریع باشد و زخم تا حد زیادی بهبود یابد. اما برای برخی دیگر، ممکن است مدت زمان بیشتری برای ترمیم زخم لازم باشد، و این ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها به طول بیانجام

دبریدمان زخم پای دیابتی

 این روش به بریدن و برداشتن بافت سلولی مرده و آلوده جهت جلوگیری از سرایت به بقیه بافت های سلولی می باشد . دبریدمان زخم دیابتی به روش های گوناگونی انجام می شود که انتخاب روش دبریدمان به عوامل مهمی مانند هدف از روش دبریدمان ، میزان مهارت متخصص و وسایل و امکانات جراحی بستگی دارند.

 

طول مدت درمان با دبریدمان

طول مدت درمان این روش بستگی به شریط عمومی بیمار دارد ولی معمولا بین 6 تا 12 هفته طول می کشد که حتما باید تحت نظر متخصص این دوره را طی کنید.
دبریدمان جراحی یکی از سریعترین روش های دبریدمان می باشد . این روش را می توان هم در کلینیک و هم در اتاق عمل انجام داد.
کلینیک نیلسار با داشتن متخصصان ماهر و امکانات کافی ، جراحی دبریدمان را انجام می دهد.

کلام آخر

بیماران دیابتی عزیز با مراعات کردن رژیم غذایی مخصوص و رسیدگی به موقع به عضو آسیب دیده می توانندعوارض این بیماری را کم کنند . کلینیک نیلسار با داشتن امکانات مجهز و پرسنل مجرب و دلسوز ، گامی کوچک در جهت کمک به این بیماران عزیز برداشته است .