زخم برگر چیست؟

 زخم برگر چیست ؟

زخم برگر چیست؟
زخم برگر چیست؟
زخم برگر از دست زخم های التهابی مزمن است که میزان آن در ایران بسیار بالا می باشد و افراد زیادی به آن مبتلا می شوند. بیماری زخم برگر به صورت کلی بسیار سخت است ولی می توان برای کم کردن عوارض آن از روش‌های پیشگیری استفاده کرد. ابتلا به این بیماری رابطه بسیار نزدیکی با مصرف نیکوتین دارد.
علت اصلی زخم برگر، مسدود شدن رگهای زیر زانوها و التهاب رگهای خونی است که باعث انسداد خون در رگها میشود. از اصلی‌ترین علل بیماری برگر کشیدن سیگار می باشد. گفته می شود نیکوتین باعث انسداد رگ های خونی میشود و در نتیجه زخم برگر در پا رخ میدهد.

علائم بیماری برگر

علائم بیماری برگر
علائم بیماری برگر


تحقیقات نشان داده است که تقریباً همه کسانی که دچار بیماری برگر هستند
، از دخانیات استفاده می کنند این دخانیات شامل سیگار توتون ها و تنباکو ها هستند.
مصرف انواع توتون ها و تنباکو ها به دلیل وجود نیکوتین به هر شیوه ای باعث انقباض و در نتیجه انسداد و لخته شدن خون در مویرگ ها ی کوچک در اندامهای دست و پا می شود.

لخته شدن خون در مویرگ ها باعث تخریب بافت‌های پا می‌شود و در صورت بی‌توجهی به آن ممکن است تبدیل قانقاریا شود. معمولاً سن ابتلا به زخم برگر بین ۴۰ تا ۵۰ سال تخمین زده می شود.

از عوامل تشخیص بیماری زخم برگر می توان به مواردی مانند تغییر رنگ دست و پا بهرنگ قرمز یا آبی اشاره کرد.
سوزن سوزن شدن پا یا بی حسی در دست و پاها یکی دیگر از عوامل ابتلا به بیماری برگر می باشد.
لخته شدن خون و التهاب رگ ها در زیر پوست می تواند یکی دیگر از علل این بیماری باشد.
رنگ پریدگی دستها و انگشت ها در هنگام قرار گرفتن در در سرما
ابتلا به زخم های باز روی انگشت های دست یا پا ها
درد در هنگامه ورزش کردن روی ساق پاها در حالیکه با استراحت آن درد از بین می رود.

عوارض بیماری برگر چیست ؟

چگونه در مرکز نیلسار زخم برگر را درمان میکنیم ؟

مصرف نیکوتین باعث التهاب رگ های خونی می شود. این التهاب به مرور زمان باعث انسداد رگ‌ها می‌شود و نتیجه انسداد رگها کاهش رسیدن خون به انگشتان دست و پا می باشد. به خاطر این انسداد، میزان مواد مغذی و اکسیژنی که بافت ها نیاز دارند دریافت کنند به شدت کاهش پیدا می کند و بافت شروع به تخریب و از بین رفتن می کند.

اگر در همان ابتدا به این زخم ها و عوض شدن رنگ پوست توجهی نشود به مرور زمان تبدیل به قانقاریا میشود از نشانه های ابتلا به این بیماری می توان به پوست مایل آبی تیره اشاره کرد.
از بین رفتن انگشتان دست و پا و بوی بد ناشی از تخریب بافت های پوستی، از دیگر عوامل بیماری برگر است.
در حالت بسیار شدید زخم برگر ممکن است به قطع عضو منجر شود.

جلوگیری از بیماری برگر
از اصلی ترین و کاربردی ترین و مهم ترین راه های پیشگیری برای بیماری مزمن زخم برگر سیگار نکشیدن و ترک سیگار و هرگونه تنباکو می باشد.
از موارد دیگر این است که از قرار گرفتن در معرض سرما و سرماخوردگی جلوگیری شود. قرار گرفتن در معرض سرما و بیماریهای خود ایمنی باعث جلوگیری از جریان طبیعی خون و لخته شدن خون در اندام های تحتانی و ایجاد مشکل و پیش زمینه های بیماری زخم برگر می شود.

تشخیص بیماری برگر

زخم برگر با استفاده از آزمایش خون تست آلن و آنژیوگرام تشخیص داده می شود.

تست آلن:

تست آلن، آزمایشی است که برای تشخیص میزان انسداد شریان های دست یا پا انجام می شوانجام این تست بسیار آسان است به این صورت است که بیمار باید دست خود را چند بار باز و بسته کند، مشت کند و برای مدتی مشکل خود را نگه دارند زمانی که پزشک دو شریان اصلی دست را فشار می دهد و از بیمار خواسته می‌شود که دست خود را بلافاصله باز کنددر صورتی که کف دست دست بعد از ۱۵ ثانیه حالت رنگ پریدگی در بیاید. نشان دهنده این است که مشکلی ندارد ولی در صورتی که جریان خون آهسته در دست پخش شود نشان دهنده ی مشکل بیماری برگر است.
آنژیوگرامآنژیوگرام تستی است که برای بررسی جریان های خونی در رگ ها، داده می شود.

آزمایش خون:

آزمایش خون برای تشخیص زخم برگر به این صورت است که پزشک باید در نتیجه آزمایش خون به دنبال بیماریهای خود ایمنی اختلالات دیابتی به گردد و در صورت وجود می توان تایید کرد که آیا فرد به بیماری زخم برگر مبتلا هست یا نه.
نکته: تنها با آزمایش خون نمی‌توان آن به این نتیجه دست یافت که فرد زخم برگر دارد یا نه

اصلی ترین و اساسی ترین درمان زخم برگر تنها ترک سیگار و تنباکو می باشد.
زخم برگر جزو زخم های سخت و مزمن می باشد و هیچ درمانی اساساً برای آن وجود ندارد. اما تنها زیاد کردن تعداد سیگار در روز، می تواند به شدتِ بیماری بیفزاید. به همین دلیل برای کنترل عوارض زخم برگر، موثرترین راه ترک سیگار و دخانیات می باشد.

 

درمان زخم برگر در کلینیک زخم نیلسار

درمان زخم برگر
درمان زخم برگر
از دیگر درمانهای زخم برگر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • تجویز داروهای رفع تورم رگ
  • داروی های رفع انسداد خون
  • قطع عضو در صورت بروز قانقاریا
  • تجویز بانداژ برای پا و دست ها در راستای افزایش جریان خون
  • جراحی
  • تغییر سبک زندگی برای درمان زخم برگر

 

تغییر سبک زندگی در درمان زخم برگر

مراقبت از انگشتان

زمانی که به بیماری برگر دچار می‌شوید باید هر روز انگشتان دست و پای خود را چک کنید. بیماری برگر به این صورت است که انسان حس ها را در انگشتان از دست می دهد به همین دلیل زمانی که انگشتان شما آسیب می بیند یا خراشی بر می دارد ممکن است اصلاً احساس نکنید در نتیجه به صورت دائم حتماً خودتان را بررسی کنید که زخم یا خراشی روی انگشتان شما به وجود نیامده باشد.
علاوه بر این سعی کنید از انگشتان دست در برابر سرما محافظت کنید زیرا انگشتها در برابر سرما ضعیف هستن و سرمایا گرمای شدید بیماری برگر را تشدید می کند.

تمیز نگه داشتن زخم برگر

زمانی که برش یا خراش روی انگشتانتان به وجود می‌آید، حتما آن را با آب و صابون بشویید و با بانداژ بپوشانید. زخمهای برگر به راحتی قابلیت عفونت را دارند به دلیل اینکه در انگشتها جریان خود به کمترین میزان خود میرسد. به همین دلیل استفاده از آنتی بیوتیک ها به صورت موضعی بسیار مهم است.
تا زمانی که مطمئن نشده‌اید که یک زخم خوب شده است یا نه دست از بررسی و مشورت با پزشک دست برندارید. حتما پیگیری کنید تا زخم بهبودی کامل پیدا کند.
از دیگر عوارض بیماری برگر لخته شدن جریان خون در دست ها می باشد و ممکن است در لثه ها نیز زخم برگ رخ دهد به همین دلیل حتما با یک دندانپزشک در رابطه با سلامت دندان‌ها و لثه خود در ارتباط باشید.
در آخر باز هم تاکید می کنیم که اصلی ترین عامل جلوگیری و کنترل بیماری برگر خودداری از کشیدن سیگار تنباکو و توتون می باشد.