درمان زخم واریس

برای درمان زخم واریس چه باید کرد

زخم واریس یکی از زخمهایی است که در کسی در هر سنی ممکن است به آن مبتلا شود. ولی افرادی که سیگار می کشند و یا اضافه وزن دارند بیشتر به این زخم مبتلا می شوند. برخی از افراد فکر می کنند که برای درمان اینگونه زخم ها می توان بدون مراجعه به پزشک و در منزل این زخم را درمان کرد ولی تجربه ثابت کرده است که در درمان خانگی علاوه بر این که افراد درمان نمی شوند بله زخم بدتر شده و مشکلات بیشتری ایجاد می کند. به همین دلیل هم همیشه توصیه می شود تا برای درمان زخم واریس از پزشک مورد اعتماد استفاده شود.

پیشنهاد می کنیم از صفحه درمان زخم واریس دیدن فرمایید.

کلینیک درمان زخم نیلسار با سالها تجربه ارائه دهنده کلیه خدمات مربوط به درمان زخم واریس آماده خدمات دهی به شما هموطنان گرامی می باشد. 

زخم واریس در دسته زخم های باز که با چشم غیر مسلح هم می توان آن را مشاهده کرد قرار می گیرد علت ایجاد این نوع زخم این است که سیاه رگ های شما نمی توانند خون را به سمت قلب شما به درستی پمپاژ کنند. به همین دلیل هم خون در سیاهرگ ها برگشت داده می شود و همین مورد میزان فشار خون در سیاه را افزایش داده و باعث ایجاد زخم واریس می شود. بیشتر زخم‌های واریسی معمولا روی ساق پا، بالای مچ پا رخ می‌دهند. همچنین این نوع زخم سرعت درمان پایینی دارد.

زخم واریس
زخم واریس

علت ایجاد زخم واریس چیست؟

مهمترین علت ایجاد این گونه زخم ها فشار زیاد خون در سیاهرگ های پا می باشد. سیاه رگ ها، رگ هایی می باشند که خون را یک طرفه به سمت قلب هدایت می کنند. زمانی که این رنگ ها به علت های مختلف ضعیف می شوند و یا مسدود و زخمی می شوند نمی توانند خون را به درستی به سمت قلب هدایت کنند و خود در خلاف جهت حرکت این رگ ها به عقب جریان پیدا می کند . و عملا در داخل پاهای ما جمع می شود و باعث ایجاد زخم زخم واریس در قسمتهای پایینی بدن می شوند. افزایش فشار در پا ها و تجمع مایع در آن قسمت باعث می شود تا مواد مغذی به قسمت های پایین بدن نرسد و این کمبود باعث می شود تا سلول های بدن به دلیل نداشتن انرژی کافی از بین رفته و بمیرند و به این شکل زخم واریس ایجاد می شوند. 

علایم زخم مربوط به واریس

زمانی این زخم ایجاد می شود که خون در وریدهای ساق پا جمع می شود این مورد علاوه بر این که مانع از رسیدن مواد مغذی به سلول ها می شود بعث میشود تا سلول ها به سمت افتا و مخصوصا پوست حرکت کنند. همین مورد باعث نازک شدن پوست و خارش آن شود و باعث تغییراتی پوستی شود که به آن درماتیت گفته می شود. این مورد اولین نشانه ابتلا به زخم واریس می باشد.

از موارد دیگری که باعث ایجاد این نوع زخم می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد. 

  • ورم پا، سنگینی و گرفتگی
  • پوست قرمز تیره، بنفش، قهوه‌ای، سفت شده (این نشانه تجمع خون است)
  • خارش و گزگز

این موارد موارد ابتدایی زخم می باشد و زمانی که هنوز زخم خود را بصورت کامل نشان نداده است ظاهر می شود ولی زمانی که زخم کامل ایجاد میشود علائم متفاوتی از خود بروز می دهد. به همین دلیل هم باید بدانید علائو این نوع زخم چیست و تا در صورت مشاهده آنها به سرعت به پزشک متخصص مراجعه کنید. 

برخی از علائم زخم باز در این بیماری 

  • زخم کم عمق با پایه قرمز، گاهی اوقات با بافت زرد پوشیده شده است
  • حاشیه‌هایی با شکل ناهموار
  • پوست اطراف ممکن است براق، سفت، گرم یا داغ و تغییر رنگ داده باشد
  • درد پا
  • اگر زخم عفونی شود، ممکن است بوی بدی داشته باشد و چرک از زخم خارج شود
زخم وریدی
زخم وریدی

ویژگی افراد مبتلا به این زخم 

تا اینجا به نشانه ها و علائم زخم واریس آشنا شده اید و فهمیدید که این زخم به چه دلیل روی بدن ایجاد می شود. حال سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که آیا احتمال دارد که آنها به این زخم مبتلا شوند یا نه؟ در زیر برخی از نشانه‌های تشدید کننده ابتلا به ز‌خم وار‌یس می پردازیم:

  • رگ‌های واریسی
  • سابقه لخته شدن خون در پاها (ترومبوز ورید عمقی)
  • انسداد عروق لنفاوی که باعث تجمع مایع در پاها می‌شود
  • سن بالا
  • سابقه خانوادگی نارسایی واریسی
  • چاقی
  • بارداری
  • سیگار کشیدن
  • نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی (معمولا برای کار)
  • شکستگی استخوان بلند در ساق پا یا آسیب‌های جدی دیگر، مانند سوختگی یا آسیب عضلانی
درمان زخم واریس
درمان زخم واریس

روش درمان زخم واریس

درمان زخم واریس امروزه به دلیل پیشرفت علم و فناوری بسیار راحت شده است. امروزه به دلیل روش های و داروهای بسیار متنوعی برای درمان زخم واریس کشف شده است بگونه ای که اگر این نوع زخم در مراحل ابتدایی خود قرار داشته باشد می توان به کمک درمان خانکی آن را به سرعت بهبود بخشید و برطرف کرد. ولی در صورت مشاهده زخم باز حتما با پزشک متخصص مورد را بازگو کنید. 

در زیر به بیان برخی نکات در درمان زخم واریس اشاره می کنیم. 

  1. برای جلوگیری از عفونت زخم سعی کنید همیشه زخم را تمیز نگه دارید و از بانداژ تمیز و نو استفاده کنید. 
  2. نظم در تعویض پانسمان زخم. حتما پانسمان را در بازه های زمانی مشخص تعویض کنید. 
  3. حتما پانسمان و پوست اطراف زخم را خشک نگه دارید . رطوبت باعث رشد باکتریها می شود. 
  4. سعی کنید بافت اطراف زخم را خیس نکنید. 
  5. حتما قبل از استفاده از پانسمان جدید زخم را کاملا تمیز کنید. 
  6. از پوست اطراف زخم با تمیز و مرطوب نگه داشتن آن محافظت کنید
  7. روی پانسمان یک جوراب فشرده یا بانداژ بپوشید
  8. برای کمک به درمان زخم واریسی، فشار بالا در وریدهای پا باید کاهش پیدا کند
  9. استفاده از پماد زخم واریس در صورت لزوم

تهیه شده توسط کلینیک درمان زخم واریس نیلسار